Samenwerking Scout Mobility en stichting De Voetbaldroom bekrachtigd

15 augustus 2023

In een overeenkomst hebben Scout Mobility en stichting De Voetbaldroom hun krachten gebundeld om de toegankelijkheid van 'Elektrisch rolstoelvoetbal' te vergroten. Op 15 augustus 2023 hebben beide partijen officieel hun samenwerking bekrachtigd en een overeenkomst ondertekend met als doel om meer rolstoelgebonden mensen te betrekken bij deze bijzondere voetbalvariant. De samenwerking streeft naar het bevorderen van de fysieke fitheid en het uitbreiden van sociale netwerken in een veilige en vertrouwde sportomgeving.

De kern van deze samenwerking is het streven om rolstoelgebonden individuen in Nederland de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan 'Elektrisch rolstoelvoetbal'. Deze voetbalvorm is aangepast aan de behoeften van mensen met een mobiliteitsbeperking en biedt hen de kans om actief te zijn, hun lichamelijke conditie te verbeteren en nieuwe sociale contacten te leggen binnen de context van een inclusieve en ondersteunende sportomgeving.

Harm Oppers en Mira in den Bosch, bestuursleden van De Voetbaldroom, deelde hun enthousiasme over de samenwerking en verklaarde: "Dit is een geweldige stap voor de 250.000 rolstoelgebonden Nederlanders die nu de mogelijkheid krijgen om de populairste sport in ons land te beoefenen. We zijn Scout Mobility enorm dankbaar voor hun vertrouwen en geloof in deze nieuwe sportvariant."

Scout Mobility, een organisatie die zich toelegt op het ontwikkelen van mobiliteitsoplossingen voor mensen met beperkingen, heeft met deze samenwerking laten zien dat zij de inclusie van mensen met mobiliteitsbeperkingen serieus nemen. De combinatie van technologie en sport zal de deuren openen voor een groter aantal mensen om de voordelen van sport en sociale interactie te ervaren.

Deze samenwerking tussen Scout Mobility en stichting De Voetbaldroom benadrukt het belang van inclusiviteit in de sport en heeft als doel om meer mensen met een rolstoelgebonden status te inspireren om actief deel te nemen aan sportieve activiteiten en hun horizon te verbreden in een veilige en ondersteunende sportomgeving.

De toekomst van 'Elektrisch rolstoelvoetbal' in Nederland ziet er dankzij deze samenwerking rooskleurig uit, en het belooft een geweldige stap voorwaarts te zijn op het gebied van sportieve inclusie en gelijkheid. Meer informatie over Scout Mobility en stichting De Voetbaldroom is te vinden op hun respectievelijke websites: www.scoutmobility.nl en www.devoetbaldroom.nl