N.E.C. en De Voetbaldroom zetten Elektrisch Rolstoelvoetbal in de schijnwerpers tijdens Fandag

3 september 2023

Op 3 september maakte stichting De Voetbaldroom haar opwachting op de N.E.C. Fandag, in samenwerking met N.E.C. maatschappelijk, om elektrisch rolstoelvoetbal op een maatschappelijke manier onder de aandacht te brengen. Tientallen jonge N.E.C.-fans kregen de kans om zelf te ervaren hoe het is om in een elektrische rolstoel te rijden en vervolgens een schot op doel te wagen. Een speciale gast, speler Luc Netten, nam de tijd om het evenement bij te wonen en met fans op de foto te gaan.

Het initiatief, gesteund door partners zoals Uniek Sporten, N.E.C. Maatschappelijk en de gemeente Nijmegen, was bedoeld om de inclusie van mensen met mobiliteitsbeperkingen in de wereld van het voetbal te bevorderen. Het parcours bood een unieke kans voor jonge fans om te begrijpen hoe het is om in een elektrische rolstoel te bewegen en actief deel te nemen aan een voetbalspel.

Het enthousiasme en de nieuwsgierigheid van de jonge deelnemers waren duidelijk merkbaar, en de dag was een succesvolle manier om bewustwording te creƫren over de uitdagingen en kansen waarmee mensen met mobiliteitsbeperkingen worden geconfronteerd.

N.E.C. was zeer te spreken over het verloop van de Fandag, waarbij ongeveer 7.000 fans aanwezig waren om het evenement bij te wonen. De club kijkt nu al vol verwachting uit naar de volgende editie van de Fandag volgend jaar, waarbij ze hopen nog meer inclusieve activiteiten en initiatieven te presenteren.