Ambassadeur Tim Janssen en kind-ambassadeurs Sven & Thijs krijgen eerste shirt overhandigd.

6 september 2023

De langverwachte lancering van Stichting De Voetbaldroom, een organisatie die zich inzet voor de inclusie van mensen met beperkingen in de voetbalwereld. Op 10 september 2023 ging de stichting officieel van start op de KNVB campus in Zeist. Als een bijzonder hoogtepunt van deze gebeurtenis had dat ambassadeur Tim Janssen en de twee jonge kind-ambassadeurs, Sven van het blindenvoetbal en Thijs van het elektrisch rolstoelvoetbal, het allereerste ambassadeur shirt overhandigd kregen.

Sven en Thijs, beide gepassioneerde voetballiefhebbers, vertegenwoordigen de spirit en vastberadenheid van jonge atleten met een beperking. Sven is een enthousiaste deelnemer in het blindenvoetbal, waarbij hij opmerkelijke vaardigheden heeft ontwikkeld ondanks zijn visuele beperking. Thijs is actief in het elektrisch rolstoelvoetbal en heeft een inspirerende toewijding aan de sport laten zien, ondanks zijn fysieke uitdagingen.

De Voetbaldroom heeft als doel voetbal toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht hun beperkingen, en hoopt met deze lancering hun boodschap van inclusie te versterken. De KNVB campus biedt het perfecte podium voor deze gelegenheid, aangezien het een symbool is van de Nederlandse voetbalgemeenschap en haar inzet voor diversiteit en gelijkheid.

Het evenement op 10 september 2023 was een inspirerende en memorabele dag, waarbij ambassadeur Tim Janssen, Sven, Thijs, en tal van andere betrokkenen zich in zullen zetten voor een toekomst waarin iedereen de kans krijgt om te schitteren in de wereld van het voetbal, ongeacht hun beperkingen.

Bekijk hier onder alle foto's